Computergestuurd chocolade apparaat
Digitale versie

Het nieuwe digitale computergestuurd chocolade apparaat is een handige, compacte tempereermachine met alle mogelijkheden vereist voor professioneel gebruik. Een duidelijke digitale display geeft temperatuurinformatie in zowel Fahrenheit als Celsius. Bovendien biedt deze nieuwe versie geavanceerde mogelijkheden zoals 'pauze tijd', precieze temperatuurcontrole en een handige 'overnight mode - nachtinstelling'. Tot maximaal 700 gr couverture tempereert u in ongeveer 20 minuten (maar niet getempereerde gesmolten chocolade kan continu toegevoegd worden bij de getempereerde couverture zodat u tot 3 kg per uur kan verwerken). Een temperatuur kan tot op 1/10 graden Celsius ingesteld en gehandhaafd worden. Ontworpen voor elke vakman in de culinaire wereld! Wie wil er nog veel tijd verliezen door manueel op de marmer te tempereren als deze computergestuurde mogelijkheid bestaat?

       

WERKWIJZE:
1) Wanneer het apparaat aangezet wordt, zullen de 3 lichten branden van de 3 soorten chocolades: donker, melk en wit.
Leg de ongesmolten chocolade aan de linkerkant (kant zonder sonde).
Duw op het respectievelijke knopje van de soort chocolade dat u wilt smelten. De chocolade zal automatisch smelten.

2) Het apparaat zal zelf aangeven, via lichtsignaal, wanneer u een groot stuk chocolade moet toevoegen. Duw op de eerste knop op de derde rij.

3) Het apparaat geeft terug aan wanneer u het stuk(je) er opnieuw moet uithalen. Duw op de tweede knop op de derde rij en haal het stuk eruit.

4) Het groene licht springt aan: uw chocolade is perfect getempereerd. Operatie geslaagd!

5) Het apparaat kunt u doen stoppen om de getempereerde couverture eruit te halen (derde knop op de derde rij). De machine stopt 1 minuut en gaat daarna automatisch verder.
De 2 linkse knoppen kunnen gebruikt worden om chocolade (die veel cacaoboter bevat) aan hogere temperaturen te doen smelten. Maar de standaard smelttemperaturen blijven altijd continu in het apparaat.

Dit apparaat laat toe om dagelijks, ongeacht het seizoen, met getempereerde, krokante en vooral ook heel glanzende chocolades te gaan werken.

Langues de chat (chocolade 'kattetongen')

Neem een palet mes (of een fileermes) en duw deze gedeeltelijk in de getempereerde couverture. Posseer (trekbeweging) de chocolade op een transfer blad.