'Knetter'-gekke desserts

Vanwaar de naam 'knettergek' vraagt u zich waarschijnlijk af? Het antwoord is eenvoudig. In een aantal desserts gebruikten we speciale korrels die, door een specifieke behandeling, opspringen in de mond bij het degusteren. Deze knetterpareltjes , zoals wij ze noemen, kunnen elk gewoon dessert transformeren tot een verrassende creatie, waar de klanten verwonderd van zullen opkijken.

De knetterparels zijn gecoat met cacaoboter, hebben een neutrale smaak (zonder aroma) en bevatten geen zuur zodat ze in alle toepassingen kunnen worden gebruikt: chocolade, pralines zonder te vloeibare vulling, desserts met ganaches, enz... Ze verliezen hun effect al het vocht in de massa te groot is. U kunt ze wel 'à la minute' strooien op ijs, gebak, melk, sauzen, enz...

De gecoate knetterparels zijn te verkrijgen in verschillende verpakkingen:

- hersluitbare fles van 1 kg
ref. KNT 01

- isomo dozen van 12kg
ref. KNT 10

Explosieve mini tabletjes
Tableer chocolade met behulp van een computergestuurd chocolademachientje en mouleer deze in daarvoor voorziene gethermoformeerde mini tabletvormen. Strooi daarop de knetterpareltjes. Laat kristaliseren: De explosieve mini tabletjes zijn te gebruiken als decor of als verrassend chocolaatje bij de koffie.

Dessert op bord
Millefeuille parfait van praliné met knetter chocoladeplakjes en croustillant van gianduia, coulis van abrikoos.
Gechoclateerde gecoate knetterparels
Naast de met cacaoboter gecoate knetterparels hebben we ook gechocolateerde knetterparels die u als 'ontplofbaar' strooisel kunt gebruiken op alle desserts voor groot en klein.
Ref. KNT 02 - 1 kg
Ref. BRC 443
chocoladeplakjes donker met knetterparels 9 x 4,5 cm

KNETTERWAFELTJES

Knetterparels met of zonder chocolade zijn niet meer weg te denken in de culinaire wereld. Een tijdje geleden kregen we nog een ‘award’ op de beurs Horeca Expo als meest vernieuwend product. Nu hebben we ook niet stilgezeten en gezocht naar meerdere toepassingen met deze ploffende korreltjes die wanneer ze in aanraking komen met vocht tot ontploffing komen. Het bracht ons op het idee om deze te gaan verwerken in een klein rond wafeltje zodat er nog een krokant bijkomt. En zo kwamen we tot de knetterwafel!


ref. KNT 03
Knettercéréales (wafeltjes)
Verpakking : 1 x 500 gr
 


ref. KNT 04
Gechocolateerde knettercéréales
Verpakking : 1 x 1 kg

ENTREMET CAJU
Dit is een supperlekker taartje ontworpen door onze chef patissier François :
een croustillant met praliné en knetterwafels, cremeux van de vrucht van de cashewnoot (zie pagina 5) en een luchtige mousse van sambirano. De knetterwafeltjes worden gebruikt ter vervanging van de klassieke feuilletine en ook voor de afwerking van het taartje. Hieronder geven we 2 suggesties, namelijk in entremet en dessert op bord.

 

 

ACTIE CAJU

BIJ BESTELLING VAN :
3 x 1 kg knetterwafels gechocolateerd ref. KNT 04
3 x 500 gr knetterwafels natuur ref. KNT 03
5 x 12 x 100 gr puree van cashewfruit ref. FRU BR07
2 x 10 x 500 gr Domori chocolade ref. CAO 0133
sambirano origine Madagascar
1 x 1 l siroop van guarana ref. FRU BR50

FACULTATIEF :
1 x 500 gr instantgel ref. SS214
1 x 5 kg gel dessert ref. CGB 181003

KEUZE TUSSEN :
OFWEL gratis BIJ CAJU op bord :
1 x siliconemat kubus mini ref. PX012
54 empreintes per mat
(afmeting kubus : 3 x 3 x 3 cm)

OFWEL gratis BIJ CAJU ALS ENTREMET :
10 x 1 PVC vorm diam 16, h 4,5 cm ref. PAV05A