klik hier voor de producten van Agrimontana
Exkimo concept
van agrimontana en stÉphane augÉ
Grote en bekende ijsfabrikanten (industriëlen) hebben een enorm
succes met ijsjes op een stokje. Befaamde merken lanceren ieder jaar nieuwe smaken met allerlei krokanten (denk maar aan de populaire Magnum).
Agrimontana, gekend voor allerlei TOP grondstoffen zoals o.a.
de gekonfijte kastanjes, de amarena’s, de ijspasta’s en ook de perfecte ijsstabilisatoren, werkte samen met Stéphane Augé, een M.O.F. (meilleur ouvrier de France) om een gelijkaardige concept te ontwikkelen.
Deze creëerde voor de artisanale ijsbereiders een concept dat uniek en kwalitatief hoogstaand is, nl. de Exkimo®.

Een ander belangrijk argument is dat grote ijstaarten (waar heel veel aandacht wordt besteed aan verschillende smaken en texturen in één taart) steeds minder worden verkocht.
En het nu, met dit nieuwe individuele Exkimo® concept, toch mogelijk is om diverse texturen, krokanten, gegelifieerde coulis en vooral parfums te combineren in een éénpersoons product!
De steccoflex classic
ref. E8825
Steccoflex classic
(volume 90 ml, 93 x 48,5 x 25 mm)
De steccoflex is een nieuw product dat bestaat uit 2 silicone mallen van elk 6 Exkimo® op een tray van 30 x 40 cm en 50 houten stokjes.
Hiernaast ziet u de stap voor stap-werkwijze om deze te vullen.
ref. E8827
500 stokjes
(afm. 114 x 9,8 x 2,1 mm)
ref. BAG01
Perkament zakje 45 gr voor verpakken van exkimo
ref. WAY 01
Isomodoos exkimo
afm. 278 x 228 x 56 mm
display
de recepten ontwikkeld door stÉphane augÉ
voor agrimontana

ref. E8826
Een display in polycarbonaat om het gamma te presenteren in de ijsvitrine. Alle exkimo producten worden recht geplaatst om beter en mooier tot uiting te komen.
afm. 235 x 360 x 48 mm.
Agrimontana (de naam Agriland is ontwikkeld voor de exportlanden) is fabrikant van prachtige kwaliteitsproducten voor de ijsbereider, restaurateur of patissier/chocolatier. Naast de gekonfijte producten is er ook het totaalgamma chocolades van Domori (couvertures en gianduia’s) die ook door Agrimontana wordt verdeeld. (Domori en Agrimontana behoren tot dezelfde groep Illy).
De stabilisatoren
De stabilisatoren die Agrimontana Italië ontwikkelde zijn speciaal gemaakt om de kwaliteit, de textuur en vooral het luchtig maken te verbeteren. Het is ook zo dat het de bedoeling is om de hoeveelheid suiker en vet te verminderen in de recepturen. Belangrijk is dat er geen producten inzitten op basis van palmolie (E471) maar op basis van natuurlijke sojalecithine!
ref. 08203
Basis 50 fruit: een product speciaal ontwikkeld voor de professional die het delicaat afwegen van stabilisatoren en emulsiefieer producten vervangt (en dit voor alle recepten op basis van fruit)
ref. 08207
Basis 300 fruit ‘easy weight fruit’: voor professionals die geen pasteurisator of machine hebben om het ijs te laten rijpen, een compleet product bijna identiek als de basis 50 maar met bijvoeging van suikers. Een gemakkelijk te gebruiken product, zeer technologisch maar perfect! (voor recepten op basis van fruit)
ref. 08205
ref. 08205
Basis 50 crème: idem zoals de basis 50 fruit maar voor alle recepten met room
ref. 08206
Basis 300 crème ‘easy weight crème’: idem zoals de basis 300 fruit (maar voor recepten op basis van room)
 
 
werkwijze