La cultivada
Natural olive juice

LA CULTIVADA is een bedrijf dat de fijnste verse en vooral natuurlijke olijfolies produceert.
Het is een familiebedrijf gelegen in ANDALUSIE (provincie CORDOBA) waar de olijfbomen een optimaal klimaat hebben. De roots van het bedrijf liggen eigenlijk in het kweken van olijfbomen. Een dertigtal jaren geleden heeft het bedrijf de arbequina boom weggeplukt uit Catalonië om te planten in Andalusië. Het resultaat is een zachte, veel minder pikante olijfolie.

LA CULTIVADA betekent geen massaproductie of industrieel product. De olijven zijn allemaal van één origine en afkomstig van één bedrijf (single origin, single estate !!) nl. MOLINO DE SANTANA.
Het bedrijf verwerkt zijn EXTRA VIRGIN OLIJFOLIE koud, niet via persing maar via een molen. Er zijn heel wat anti oxydanten in deze olijfolie omdat er heel vroeg wordt geoogst (reeds in oktober waar de hoeveelheden olie per kg veel minder zijn). Er worden absoluut geen chemicaliën gebruikt of pesticiden op de bodem.
Er zijn 2 variëteiten nl. La Cultivada ARBEQUINA en La Cultivada HOJIBLANCA.

La cultivada arbequina
De Arbequina van La Cultivada is een ‘single origine’ en is van een ‘single estate’ (domein) met een gelimiteerde productie.  
Kleur:
Aroma:
Smaak:


groen goud, licht, gefilterd
florale toetsen, achtergrond van groene appel, primaire noties van tomaat.
goed gestructureerd, zacht in de mond. Nootachtig met een aangename toets van bitterheid gecombineerd met zachte attractieve pepernoties.
Zeer goed gebalanceerd en complex, elegante olie.
 
Ideaal voor een Spaans ontbijt, perfect bij witte vis, rood vlees of gewoon met aardappel. Schitterend voor huisgemaakte mayonaise bereidingen. Verrassend goed bij een stukje kwaliteits donkere chocolade.
Beschikbaar in 250 ml, 500 ml en 3 liter.
 
 
ref. OLI A01
verpakt per 24 x 250 ml
ref. OLI A02
verpakt per 12 x 500 ml
ref. OLI A03
verpakt per 2 x 3 liter
 
La cultivada hojiblanca  
De Hojiblanca variëteit is traditioneel gekweekt in de province Cordoba waar La Cultivada is gelegen. De naam betekent hoja = blad, blanca = wit.
De Hojiblanca olijfolie van La Cultivada is ook een ‘single origin - variëteit’ en van een ‘single estate’ (domein), ook een zeer gelimiteerde productie met bio principes.
De Hojiblanca olijfolie zal niet verbeteren door lang te stockeren. Om zijn beste gourmet karakter te appreciëren, bewaar het in een koele ruimte en consumeer snel.
 

Kleur:
Aroma:

Smaak:

groen, gefilterd
medium - hoog intense neus van groen, vettig bijgestaan van noties van appel en groene amandel.
zeer vers in de mond, complex met noties van zoetheid met bitter en een lichte peper, intensieve nasmaak.
 
Ideaal voor aperitief gerechten met artisanaal brood. Exceptioneel in gazpacho, groene salades en groenten. Uitmuntend voor pasta gerechten.  
   
ref. OLI H01
verpakt per 24 x 250 ml
ref. OLI H02
verpakt per 12 x 500 ml