Alexis Leroy:

Alexis is sinds enkele maanden actief in deze functie bij de firma Cnudde. Naast leermeester en oudgediende François Audrin, is hij verantwoordelijk om demonstraties te verrichten bij klanten ‘on the field’.

“Mijn passie voor het vak is begonnen aan 15 jaar, toen ik door een vriend het patisserie beroep heb leren kennen. Het is tijdens een reis naar de USA dat ik besefte wat de franse gastronomie en patisserie eigenlijk betekent!”

Hij behaalde in 2001 in Toulouse het diploma van beste jonge patissier van Frankrijk. In maart 2002 behaalde hij de eerste prijs in de internationale wedstrijd van ‘croquembouches’ in Parijs.
Bij Maxims te Parijs deed hij zijn gastronomische ervaring op en bij Patisserie Croquembouche in Lille werd hij later benoemd als chef chocolatier. Vooraleer bij de firma Cnudde in dienst te komen werkte hij nog in Luik als productie chef bij patisserie Question de Gouts.

“Ik ben enorm leergierig en wil telkenmale op de hoogte zijn van de laatste ontwikkelingen. Ik stel vast dat deze ontwikkelingen zeer intens bezig zijn in de BENELUX, veel meer dan in Frankrijk. Het zeer hoge gastronomisch niveau en de continue drang om te vernieuwen bij jonge mensen is iets wat me hier enorm opvalt. Door in dit wereldje te zijn gedropt is mijn wil en ambitie om mee te zijn met de allerlaatste trends, nog aangescherpt. Ik hou ervan de kennis te delen met de klanten."

Als voorbeeld ontwikkelde Alexis een dessert op bord genaamd: Themeraire
“Een carrot cake beslag, opgebouwd met een praliné filling, een heel frisse yoghourt/kaneel mousse, een krokante macadamia schijf, ijs van argentijnse dulce de leche en een emulsie van kriek”.

Indien u verder informatie wenst omtrent een demo, aarzel dan niet om ons te contacteren !